Feb 14, 2020

Φέισμπουκ πέιτζ -Μέλος 1


Ως διαχειριστής μια μεγάλης σελίδας στο φέισμπουκ με πάρα πολλά μέλη    αντιγράφω από το αρχείο μου μερικά από τα προσωπικά μηνύματα που έχω λάβει κατά καιρούς.

Από Ιάσωνα Μ :
Καλημέρα σας κύριε Ν. Πρώτα απ’όλα θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δηλαδή για να καταλάβετε δεν έχω ζητήσει ποτέ κάτι, ούτε καν από τους οικείους μου, αλλά πιστεύω πως μπορώ να το ζητήσω από εσάς καθώς φαίνεται να γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις. Χρειάζομαι ένα κεφάλαιο κίνησης  50.000 ευρώ. Επείγομαι να ανοίξω ένα σαλόνι νυχιών, έχω πάρα πολλές φίλες οι οποίες κυριολεκτικά αδημονούν για αυτήν την επιχειρηματική κίνηση. Είναι όλες ενθουσιασμένες με τον τρόπο που περιποιούμαι τα νύχια τους. «Ιάσωνα είσαι καλλιτέχνης» μου λένε. «Θέλω την κόκκινη πλατεία της Μόσχας στο μεγάλο νύχι, ταξιδεύω για Ρωσία μεθαύριο», «θέλω όλες να βλέπουν με τη μία ότι δεν είμαι σαν και αυτές, μπορείς να μου κολλήσεις φτερά πάνω από το μανό; Τόσο ζωντανά που να νομίζουν ότι θα πετάξω ακόμα κι αν κουνήσω μόνο το μικρό μου δαχτυλάκι; Έχω στο νου μου κάτι σε φτερά στρουθοκάμηλου αλλά κατάμαυρα με μια ρίγα πράσινη στη μέση.

Ποιος ο λόγος να της πω ότι δεν οι στρουθοκάμηλοι δεν έχουν πράσινες ρίγες; Φτιάχνω ό,τι τους αρέσει, δίχως να ρωτάω πολλά. Και πράσινες στρουθοκαμήλους και ροζ λιοντάρια και ψάρια με πόδια. Όλα τέλεια, τόσο καλός είμαι. Αυτό  σημαίνει ότι δε θα χάσετε τα χρήματά σας, ούτε εσείς, ούτε η σελίδα σας, ούτε το φέισμπουκ. Η πελατεία μου θα ρέει άφθονη -σας το εγγυώμαι- κι εγώ θα εργάζομαι ασταμάτητα δίχως να αγκομαχώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπιστία μου,  σ’εσάς, στη σελίδα, στο φέισμπουκ. Αν μπορείτε λοιπόν ετοιμάστε μου την αίτηση όσο πιο σύντομα γίνεται και επισυνάψτε την εδώ. Νομίζω είναι πιο γρήγορο και για τους δυο. Θα τη συμπληρώσω αμέσως και θα σας δώσω τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να έχετε την ευχέρεια να επιλέξετε όποιον εσείς θεωρείτε βολικότερο  για να μου πιστώσετε το δάνειο. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό γίνεται αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μου βάλετε τα πενήντα χιλιάδες  σε κάποια τράπεζα του φέισμπουκ; Δε γνωρίζω ποιες τράπεζες χρησιμοποιεί  ο κύριος Ζουκεμπεργκ αλλά θα μπορούσατε να τον ρωτήσετε; Αν δε σας βάζω σε κόπο βέβαια. Χίλια ευχαριστώ, αναμένω την έγκριση! (φατσούλα χαμογελαστή)

Image: Bankers in action (detail), Remedios Varo

No comments:

Οι Πράσινοι Φρύνοι του Πέτρου

  Η ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ βροχή διήρκησε δύο ολόκληρες ημέρες. Τα νερά πλημμύρισαν την πόλη, ξερίζωσαν δέντρα, παρέσυραν αυτοκίνητα και έπνιξαν δώδε...